Mittwoch, 23. Juni 2010

Siz Azınlıksınız, Biz Çoğunluğuz!

kaosgl.org/icerik/siz_azinliksiniz_biz_cogunluguz


Pazartesi, 21 Haziran, 2010
Haber: Ulaş Yılmaz

Judith Butler, 19 Haziran Cumartesi günü Berlin’de yapılan Eşcinsel Onur Günü Yürüyüşünde kendisine verilen Medeni Cesaret Ödülünü geri çevirdi.

Butlar, konuşmasında, ödülü almanın cesaretini kıracağını söyledi. Berlin’de gerçekten medeni cesaret gösteren GLADT, LesMigraS, LesbenBeratung, ReachOut ve Suspect gibi derneklerin bu yürüyüşte bulunmadıklarının altını çizen Butler, onu bu ödüle layık görenlerin, ırkçı, Yahudi düşmanı ve savaş yandaşı politikalar yapanlarla işbirliği halinde olduklarını vurguladı. Butler, yürüyüşe katılanları bir hafta sonra yapılacak olan Alternatif Eşcinsel Onur Günü Yürüyüşüne davet etmeyi de ihmal etmedi.
Judith Butler’in düzenleyicilerde soğuk duş etkisi yapan bu tavrı, katılımcılardan büyük alkış aldı. Daha sonra sahneye çıkan düzenleme komitesi üyesinin Butler'i alkışlayanlara “Siz, çoğunluk değilsiniz!” demesi ise kalabalıktan büyük tepki aldı.

Butler’a ödülünü vermek için onu sahneye çağıran Yeşiller Partisinin meclis grubu başkanı Renate Künast ve Sol Parti meclis grubu başkanı Gregor Gysi ise Butler’in konuşmasından sonra sahnede görülmediler. Berlin Belediye başkanı Klaus Wovereit’in da sahne arkasında hazır bulunduğu skandal, Berlin Eyalet televizyonuna yansıtılmadı. Hatta Wovereit’in aynı akşam yapılan röportajında Butler’in ödülü aldığı iddia edildi.

Butler, Ankara'da, Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüşe katılmıştı. (Fotoğraf: Ali Özbaş)

Ana sloganı “Normal olmak farklıdır!” olan bu yılki Berlin Eşcinsel Onur Günü Yürüyüşünün bu farklı normallik karşısındaki şaşkınlığının Berlin, Almanya ve dünya çapındaki etkileri pek çok çevreyi şaşırtacağa benziyor.

Kaos GL

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen